dimecres, 25 d’abril del 2018

Diari d'aula 25/04/2018

Aquesta semana es celebrava a la nostra Facultat de Magisteri la semana d'activitats complementaries. És tracta d'uns dies on es realitent activitats fora de la rutina normal per poder completar la formació de les futures generacions docents. 

En aquesta asignatura hem dedicat una clase a la visualització de dos capitols de la sèrie "Black Mirror". El primer va ser Caida en picado T3 E1.Tractava les xarxes socials a l'extrem de la dependencia emocional i vital. Una exageració no tan lluny de la nostra realitat on a la vida dels protagonistas tant el treball com la vida social depenen de la quantitat de likes que tinguen. 

El segon va ser el capitol USS Calister que tractava la rabia que pot sentir una persona si no pot controlar les seues creacions per a evitar que el seu company s'aprofite d'elles i s'aporte el mèrit. Està inspirada en Star Trek.



Resultado de imagen de black mirror




divendres, 20 d’abril del 2018

Diari d'aula 20/04/2018

A la classe d'ahui hem començat parlant sobre : ¿Què son les WebQuest?. Per saber què era i per a que podriem utilitzar-ho.
La pràctica ha consistit en realitzar mitjançant Google Drive- Sites- Diseny de la nostra web sobre el Respecte a la Diversitat




dimecres, 18 d’abril del 2018

Diari d'aula 18/04/2018

A la classe de hui hem parlat sobre el PLE Espai Personal d'Aprenentatge, explicat per Jordi Adell.
Hi ha tres parts: ferramentes, persones que es relacionen i tecnologies.  A més els mestres tenen un entonr d'aprenentatge que poden modificar i dissenyar segons les seues preferencies. Un exemple de PLE pot ser Symbaloo: es una web que permet organitzar les nostres preferències d'Internet que utilitzem amb freqüència.
La pràctica ha consistit en crear la nostra pantalla de Symbaloo imatginant que som mestres d'un grup de primaria.

divendres, 13 d’abril del 2018

Diari d'aula 13/04/2018

Hui hem tractat algunes qüestions sobre les TIC i la identitat. Les xarxes modifiquen la forma en la que ens comuniquem amb les demés persones. Son aleshores les tecnologies bones o roins? Pense que simplement ens fan canviar els conceptes com per exemple el "d'amistat".
Altres temes que hem tractat son el naufragi informatiu, la infoxicacio entre altres.
A més a més hem comparat que l'us del movil als ultims anys ha superat a l'us de l'ordinador.

Malgrat les noves tecnologies no es suficient amb saber utilitzar-les cal combinarles amb altres competencies com la reflexiva i la comunicativa.

De forma interdisciplicar hui també en analitzat el modelo TPACK que ja haviem vist a l'assignatura Educación y TIC. La formació del professorat en coneixements sobre contiguts+ pedagogia+tecnologia.

La práctica ha consistit  en utilitzar la página TineEye i mitjançant la elecció de la gamma de colors imprimir el mural que resulta.

La segona práctica ha consistit en crear un calendari amb Google Calendar

Per últim hem fet recerques concretes a google amb: filetype:pdf , site:www.uv.es i definición.

dimecres, 11 d’abril del 2018

Diari d'aula 11/04/2018

Hui hem fet un qüestionari en la plataforma Google Forms sobre les activitats complementaries.

Després de coneixer la plataforma hem creat un qüestionari propi. En concret el meu ha sigut sobre viatjar i les preferències de cada "suposat alumne" per a poder organitzar el viatje de final de curs. 
Hem pareix una ferramenta molt útil perquè es pot utilizar a les aules de forma còmoda i per a diferents coses.

Quan ja teniem el qüestionari, alguns dels nostres companys havien de contestar-ho per fer una proba de com es tramiten els resultats.


Enllaç al meu qüestionari: Viatgem?